هزینه نقشه کشی ساختمان
نقشه کشی ساختمان باید توسط مهندس معمار باتجربهای صورت بگیرد چرا که طراحی پلان ساختمان اساس کار ساختمانسازی می باشد و کلیهی روال کار از جمله طراحی نمای معماری و محوطهسازی و دکوراسیون داخلی و غیره را تحت تاثیر خود قرار میدهد. برآورد هزینه نقشه کشی ساختمان هر شرکت معماری براساس سابقهی شرکت و تجربهی معماران آن با هم متفاوت است اما به طور کلی میتوان فاکتورهای اصلی تعیین هزینهی نقشهکشی بنا را بیان کرد.
آنچه در این مطلب می خوانید...
عوامل موثر در هزینه نقشه کشی ساختمان
طراحی نقشه ساختمان پایه و اساس ساختمان شماست و با ارزشترین بخش هر طراحی نیز هست پس سرمایهگذاری بر روی این مورد امری بسیار حیاتی خواهد بود.
طی جلسهای که با مهندسین معمار میگذارید باید تمامی خواستههایتان را بیان کنید و فضاهایی که موردنیازتان هست و چگونگی ارتباط بین این فضاها را ذکر کنید تا مهندس معمار طبق سلیقه و خواستههای شما نقشهکشی ساختمان شما را انجام دهد.
شما میتوانید قبل از نقشه کشی ساختمان حداکثر سقف بودجهای که برای اجرای ساختمان خود در نظر گرفتهاید را به مهندسین معمار ساختمان بگویید که در هنگام طراحی حتما این مورد مهم را در نظر بگیرند و طبق بودجهای که در نظر گرفته اید طراحی را انجام دهند.
یکی از اولین و مهمترین قدمهای ساخت بناها و ساختمانهای مختلف، نوع نقشهکشی آنها و اهمیت هزینه نقشه کشی ساختمان است. تعیین هزینهی نقشه کشی ساختمان با توجه به عوامل مختلفی متغیر است که در اینجا به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
فاکتورهای بسیاری در برآورد هزینه نقشه کشی ساختمان دخیل هستند که در ادامه به این موارد میپردازیم.
از اولین موارد تاثیرگذار در هزینه نقشه کشی ساختمان کاربری ساختمان است که مشخص میکند این کاربری مسکونی، اداری، تجاری، آموزشی و غیره است.
طراحی نقشه کشی ساختمان باید حتما طبق آخرین اصول و ضوابط نظام مهندسی ساختمان صورت بگیرد. حتی در اصلاح نقشه نیز باید استانداردها و اصول کلی به درستی رعایت شود و اشکالات برطرف گردد.
مورد دوم که بسیار حائز اهمیت خواهد بود متراژ ساختمان است و همچنین تعداد طبقاتی که مالک میخواهد برای ساختمان خود طراحی شود. برای مثال هزینه نقشه کشی ساختمان برای ویلای یک طبقه با ویلای دوبلکس و تریپلکس متفاوت خواهد بود.
سبک طراحی معماری ساختمان باید قبل از طراحی نقشه کشی ساختمان تعیین گردد، چراکه توجه به نمای ساختمان و طراحی نقشه معماری باید توامان باهم در ذهن طراح معمار صورت بگیرد ، لذا باید دقت کافی را داشت که این امر مهم توسط شخصی ماهر انجام بگیرد، در غیر این صورت متحمل پرداخت هزینهی مجدد برای تغییر نقشه خواهید شد.
فاکتور های هزینه نقشه کشی ساختمان
نکاتی اساسی مانند مساحت زمین و زیربنای سازه برای ایجاد ساختمان جزو اولین مواردی هستند که بر قیمت پلان و نوع نقشه اثر میگذارند. توپوگرافی منطقه، فضای سبز، فرهنگ منطقه و نوع ساخت و ساز بناهای اطراف از سایر مواردی هستند که بر قیمت نقشه کشی ساختمان اثر میگذارند. همچنین، اداری، تجاری یا مسکونی بودن ساختمان مورد نظر باعث ایجاد تفاوتهای بسیاری در آن میشود. لازم به ذکر است که این موارد به نوعی جزو عوامل خارجی هزینه نقشه کشی ساختمان محسوب میشوند. موارد دیگری نیز بر میزان هزینهی طراحی پلان آپارتمان اثر میگذارند که مربوط به خود نقشه و نوع طراحی آن هستند.
هزینه نقشه کشی ساختمان بر اساس تعرفه نظام مهندسی
جدول تعرفه نظام مهندسی برای طراحی ساختمان | |||
نام رشته | یک الی دو طبقه (متر مربع) | سه الی پنج طبقه (متر مربع) | شش الی هفت طبقه (متر مربع) |
رشته معماری | 37.000 تومان | 38.000 تومان | 39.000 تومان |
محاسبات سازه | 30.000 تومان | 35.000 تومان | 36.500 تومان |
تاسیسات مکانیکی | 8.700 تومان | 15.600 تومان | 17.000 تومان |
تاسیسات برقی | 5.200 تومان | 8.500 تومان | 11.700 تومان |
نقشه های لازم برای اجرای ساختمان
- پلان معماری فاز یک و فاز دو کلیه ی طبقات ساختمان
- پلان اندازه گذاری
- پلان سازه
- سایت پلان
- پلان ستون گذاری
- پلان برق و مکانیک
- نقشه مبلمان فضا
- نقشه نماهای وجه های اصلی ساختمان
- نقشه مقاطع ساختمان و یا نقشه برش از ساختمان که بهتر است یکی از دو برش ها از وسط پله ها صورت بگیرد.
طراحی نقشه خانه
ساخت خانهی مسکونی طبق سلیقهی شخصی برای بسیاری افراد ممکن نیست اما چنانچه شما نیز قصد ساخت منزل مسکونی جدید دارید، باید نکاتی ضروری را مد نظر داشته تا بتوانید بهترین نتیجه را از زمان و هزینههای صرف شده به دست آورید.
طراحی نقشه آپارتمان مسکونی نیز از بسیاری جهات مانند خانههای یک طبقه است با این تفاوت که در این نوع از ساختمان باید بخشی از فضا به راه پله و فضاهایی مشترک مانند پارکینگ اختصاص داده شود. همچنین، نقشه کشی در آپارتمانهای مسکونی باید به گونهای باشد که حریم شخصی خانوادهها کاملا حفظ شده و مشکلی برای افراد ایجاد نشود.
این موارد را قبل از طرح در نظر بگیرید
توجه به سبک زندگی؛
متناسب بودن و هماهنگ بودن طراحی نقشه خانه با سبک زندگی افراد بسیار مهم است. برای این کار میتوانید خانه و زندگی روزمره خود در آن را به شکلی که توسط نقشه طراحی شده، تصور کنید. آیا این نقشه میتواند پاسخگوی نیازهای روزمرهی شما در خانه باشد؟ آیا این خانه گنجایش مهمانهای همیشگی شما را دارد؟
این که میخواهید خانهی شما زیبا و چشمنواز باشد، یک مسئلهاي بدیهی است اما باید راحتی، آسانی و برآورد هزینه نقشه کشی ساختمان را نیز در نظر داشته باشید. اگر طرح پلان شما دشوار بوده و نقشه کشی آن به زمان بسیاری نیاز دارد، طبیعتا هزینهها را افزایش خواهد داد.
در طراحی پلان خانه مسکونی، راحتی را مبنا قرار دهید. همچنین، مکانهایی برای بازی و سرگرمی خود و کودکان در نظر بگیرید؛ شیوهی گذران اوقات فراغت و بازیها در هر خانوادهای متفاوت است. ابتدا دربارهی این موارد خوب فکر کنید سپس نقشه مورد نظر خود را انتخاب و یا طراحی کنید.
حریم خصوصی؛ داشتن یک فضای شخصی و حریم خصوصی برای همهی افراد ضروری است. نقشه کشی ساختمان مسکونی باید به گونهای باشد که همهی اعضای خانواده بتوانند فضایی شخصی، آرام و امن داشته باشند.
بودجه؛
میزان دارایی، بودجه و وسعت زمین شما تاثیر بسیاری بر روی هزینه نقشه کشی ساختمان و ساخت بنا دارد. به مسیرهای منتهی به منزل توجه کنید. راه های مناسب برای لوله های آب، فاضلاب، گاز و سیمهای برق در نظر بگیرید. برای کاهش هزینههای روشنایی تا جایی که امکان دارد، از پنجرههای بزرگ برای ورود هر چه بیشتر نور خورشید استفاده کنید. در نظر داشتن آینده و اتفاقات پیش بینی نشده برای ساخت خانه و نقشه کشی آن حائز اهمیت است اما نباید در این کار زیاده روی کرد. بیشتر تمرکز و هزینهها را صرف برآورده کردن نیازهای فعلی بگذارید تا بتوانید خانهای مناسب و راحت طراحی کنید. به یاد داشته باشید که اگر بعد از ساخت و زندگی در خانه متوجه شدید که طراحی برخی قسمتهای آن دارای مشکل است و با آن راحت نیستید، میتوانید آن را تغییر داده و تعمیر کنید.
وسایل و اثاثیه؛
فضای کافی برای اثاثیه منزل خود در نظر بگیرید. معمولا توصیه میشود حداقل 90 سانتی متر فضا برای هر کدام از وسایل در نظر بگیرید تا با مشکل کمبود فضا در خانه مواجه نشوید.
پس از دقت کافی بر طرح اولیه و در نظر گرفتن اینکه آیا نقشه میتواند پاسخگوی نیازهای شما برای زندگی در آن خانه باشد، میتوانید طراحی داخلی، دکوراسیون و نحوه چینش وسایل را در نظر گرفته و جزئیات نقشه را با توجه به این موارد تغییر دهید. همچنین، لازم است قبل از ترسیم پلان ساختمان با اعضای خانواده خود مشورت کنید و از نظرات آنان استفاده کنید.
مطالبی که در این جا عنوان شد نه تنها مورد توجه مالکان زمین برای ساخت خانههای مسکونی است، بلکه از جمله نکاتی هستند که مهندسان به هنگام نقشه کشی ساختمان به آنها عمل میکنند. بنابراین رعایت این نکات و در نظر داشتن آنها در ساخت یک بنای مناسب به شما کمک میکند.
تعرفه نقشه کشی ساختمان در آرین پاراکس
در شرکت آرین پاراکس تعرفه نقشه کشی ساختمان بر اساس نوع پروژه مشخص می گردد ما در آرین پاراکس پس از بررسی و کارشناسی تک به تک پروژه ها هزینه طراحی را اعلام می کنیم بسیاری از ساختمان ها ممکن است متراژ بالایی داشته باشند اما طبقات در اصلاح بصورت تیپ و تکراری باشند بنابراین در بسیاری ساختمان ها هزینه طراحی نقشه خانه از تعرفه نطام مهندسی نیز پایین تر است ما بر این باوریم که با ارائه خدمات مناسب و با دریافت هزینه معقول می توانیم افراد جدیدی را به عنوان مشتری ثابت به خانواده آرین پاراکس اضافه کنیم.
تفاوت قیمت نقشه آپارتمان و ویلا
در نقشه کشی آپارتمان های شهری معمولا تامین پارکینگ بسیار مهم است اما طبقات بصورت تکراری است بنابراین در شرکت آرین پاراکس برای محاسبه قیمت نقشه کشی آپارتمان پارکینگ و یک طبقه مسکونی برآورد می گردد اما برای محاسبه هزینه طراحی پلان ویلا با توجه به اینکه هر طبقه نقشه منحصر به فرد خود را دارد بنابراین مجموع مساحت طبقات ملاک است اما تامین پارکینگ چندان اهمیتی ندارد. برای تعیین هزینه نقشه کشی ویلا باید محوطه سازی حیاط یا نمای ساختمان در چهار جهت را در نظر گرفت ضمن اینکه برای طراحی کامل تر دکوراسیون داخلی شامل سقف کاذب ، کابینت ها ئ فضای نشیمن و پذیرایی نیاز است.
پیامتان را بنویسید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.