طراحی ویلا دوبلکس
در دنیای امروز طراحی ویلا دوبلکس بسیار متداول می باشد، چرا که هم به دلیل ارتفاع بیشتر ساختمان از زمین دید گسترده تری به ساکنین آن می دهد و هم می تواند امکانات رفاهی بیشتری را برای افراد فراهم کند در ادامه با آرین پاراکس همراه باشید:
نکات طراحی ویلای دوبلکس
در طراحی ویلا دوبلکس به دلیل استفاده از طبقات از نور طبیعی خورشید بهره بیشتری می توان برد. بازشوهای بسیار بزرگ و وسیع باعث تهویه ی هرچه بهتر ویلا می شوند و مناظر اطراف ویلا را بیشتر به رخ بازدید کننده می کشانند. برای داشتن ویلایی خاص و چشم نواز حتما لازم است دکوراسیون ویلا به دست فرد با تجربه و مجربی صورت بگیرد تا علاوه بر طراحی ویلا به صورت اصولی و مهندسی، فضای داخلی ویلا هم مطلوب باشد. جدا سازی فضاها نیز باید استاندارد و اصولی انجام شده باشد تا دسترسی افراد به بخش های مختلف خانه به راحتی صورت پذیرد.
فاکتورهای زیادی در طراحی ویلای دو طبقه دخیل هستند از جمله نوع پلان معماری و سبک ویلا که بیشترین و مهم ترین تاثیر را بر تقسیم بندی فضاها ، نمای ساختمان و حتی نحوه ی چیدمان مبلمان و دکوراسیون خانه دوبلکس می گذارد.
همچنین باید در هنگام طراحی ویلا دو طبقه (دوبلکس) به فرم و حجم نما توجه کرد و فضاهای پر و خالی را متناسب با سبک ویلا لحاظ کرد خصوصا در سبک مدرن بسیار مهم است. اگر سوالی در مورد هزینه ساخت ویلا دارید وارد این صفحه شوید شرکت آرین پاراکس در این صفحه اطلاعات مفیدی در مورد نحوه برآورد قیمت ساخت یک ویلای دو طبقه را به شما مالکین عزیز ارائه داده است.
آنچه در این مطلب می خوانید...
طراحی ویلای دو طبقه چه خصوصیاتی دارد
- پله: انواع و اقسام مختلفی از پله ها در ساختمان های دوبلکس می توان اجرا کردکه انتخاب این پله ها بنا به پلان معماری ویلا و برحسب سلیقه ی مالک صورت میپذیرد. شما می توانید در شرکت آرین پاراکس نمونه های مختلف پله های چوبی، پله های گرد ، نیم گرد ، پله های مستقیم ، U و L شکل را مشاهده کنید و از بین آنها انتخاب کنید. یک راه پله مارپیچ مستقل در وسط اتاق می تواند چشم نواز و هوشمند به نظر برسد. پله در ویلاهای دو طبقه زیبایی خاصی به دکوراسیون آن فضا می دهد و ساختمان را از حالت آپارتمانی خارج می کند. برای مشاهده انواع نمونه های پله برای ویلا وارد این صفحه شوید.
وید:
وید به معنای فضای خالی است که در کف طبقه دوم ویلا ایجاد می شود وجود وید (VOID) کاربردی های مختلف از جمله کمتر کردن مساحت طبقه ، ایجاد زیبایی و لوکس تر کردن فضا دارد . به کارگیری وید ( VOID ) در طراحی ویلا دو طبقه بسیار جالب و دل انگیز است چرا که باعث اتصال و پیوند بین طبقات می شود و نورگیری محیط را به حداکثر میرساند. وجود وید باعث بزرگتر دیده شدن فضا می شود چراکه ارتفاع ویلا دو برابر به نظر میرسد و بین فضای طبقه بالا و پایین ارتباط بصری خوبی به وجود می آید. همچنین وجود وید باعث ایجاد پنجره های وسیع و یک تکه در نمای ساختمان می شود. اگر از این فضا خوشتان آمده وارد صفحه طراحی وید ویلا شوید و نمونه های جذاب وید را مشاهده کنید.
- شومینه: وجود شومینه به ایجاد حس گرمی در ویلای دوبلکس بسیار کمک می کند البته اگر ساختمان شما در منطقه کوهستانی و سردسیر قرار دارد باید از رادیاتور ها و کولر اسپیلت هم در سیستم گرمایش ویلاهای دوبلکس کمک گرفت.
- تراس های متنوع : از دیگر خصوصیات طراحی ویلای دوبلکس ایجاد تراس های متنوع در جهات مختلف ساختمان و تامین چشم انداز مناسب به محیط اطراف است و شاید بتوان گفت مهم ترین انگیزه مالکین در ساخت ویلاهای دو طبقه همین موضوع است.
- شاه نشین : یکی از ویژگی های ویلاهای دو طبقه استفاده از شاه نشین در بام است شاه نشین فضایی بدون دیوار یا با پنجره های گسترده است که دیده گسترده به محیط اطراف ایجاد می کند . ابعاد شاه نشین با توجه به مساحت بام تعیین می گردد و از 15 تا 50 متر مربع طراحی می گردد.
از چه متریالی در ساخت ویلا استفاده کنیم؟
متریال های کاربردی در طراحی ویلا بسیار طیف وسیعی دارند و انتخاب هر یک بستگی به سلیقه و بودجه ی مالک و پیشنهاد طراح ویلا دارد.
در طراحی ویلا دوبلکس استفاده از سنگ های تزئینی مثل سنگ آنتیک و قیچی، آجرهای دکوراتیو و نسوز، سرامیک ها، سیمان سفید ، چوب ترموود و ورق های فلزی بسیار متداول می باشد. ترکیب این مصالح نیز میتواند جلوه ی جذاب و متفاوتی به ظاهر ویلا بدهد، از جذاب ترین این ترکیبات میتوان به هم نشینی چوب ، سیمان سفید و بتن اکسپوز اشاره کرد که در عکس زیر قابل مشاهده است.
اصول طراحی نمای خانه ویلایی
در طراحی یک ساختمان اولین ارتباط فرد با نمای آن است تیم آرین پاراکس بخاطر اهمیت این موضع اولین سوالاتی که از کارفرما می پرسد مربوط به ظاهر بنا و سبک نمای خانه ویلایی است که بر اساس همین موضوع فرآیند طراحی نقشه های مهندسی آغاز می گردد.
در طراحی نما این موارد را حتما در نظر بگیرید:
• ارتفاع مناسبی برای سقف هر دو طبقه در نظر بگیرید ارتفاع نامناسب سقف باعث میشود، جذابیت و راحتی در فضا از بین برود. هرچه ارتفاع سقف بیشتر باشد، جذابیت محیط بیشتر است و نمای جذابتری به ویلای دو طبقه شما خواهد داد اگر محدودیت ارتفاع ندارید، سقف طبقه همکف (نشیمن و پذیرایی ) را بلندتر در نظر بگیرید.
• در طراحی پله ها بسیار دقت کنید. آنها را جایی تعبیه کنید که مانع نور نشوند، فضای اصلی را اشغال نکنند و تاثیر منفی در نمای ویلا نداشته باشد محل قرارگیری پله ها باید طوری باشد که بتوانید از قسمت مرکزی طبقه اول به قسمت مرکزی طبقه دوم بروید. یا به عبارت دیگر دسترسی مناسبی از فضاهای مختلف خصوصا درب ورودی به پله فراهم باشد.
• در طراحی ویلا دو طبقه ، نمای ساختمان بسیار مهم است، ویلاها در مقایسه با سایر ساختمانها ارتفاع کمتری دارند. بنابراین در طراحی نمای ویلا، از المانهای عمودی مانند ستونها استفاده کنید.
• در نمای ساختمان از مصالحی استفاده کنیدکه مانع شلوغ شدن نما میشود. دقت کنید مصالح و متریال چگونه ترکیب میشوند و توجه کنید برای نمای ویلای دوبلکس بیشتر از دو متریال استفاده نمیشود.
حفط حریم در طراحی ویلای دوبلکس
در طراحی ویلا دو طبقه مهم ترین نکته تقسیم و جداسازی فضاهاست. اصولا طبقه پایین به فضاهای عمومی اختصاص داده میشود و طبقه ی دوم به فضاهای خصوصی تر تعلق میگیرد.
در طراحی ویلای دویلکی می توان در طبقه همکف اتاقی را به عنوان اتاق خواب مهمان طراحی کرد و اعضای خانواده اتاق مختص به خود در طبقه بالا را داشته باشند.
برای نمونه، طبقه پایین را به ورودی خانه اختصاص میدهیم. در ادامه میتوانید آشپزخانه و اتاق نشیمن را در آنجا جایگذاری کرده و اتاق خواب ها را در طبقه ی بالا داشته باشید. اگر طبقه بالا دارای فضای تراس است تیم طراحی آرین پاراکس توصیه می کند دسترسی مستقیم از نشیمن طبقه بالا به فضای تراس ایجاد کنید در واقع می توانید اتاقهای نشیمن و غذاخوری را در کنار تراس داشته باشید.
هنگامی که یک خانه به دو نیمه تقسیم می شود، نیاز است که کل فضا به هم نزدیک شود. برای یکپارچه سازی خانه، یک ترفند هوشمندانه ایجاد یک نقطه یا اتاق مرکزی است. این فضا به عنوان قلب آپارتمان برای جمع شدن خانواده در پایان روز عمل می کند. در این قسمت از خانه که در یک نقطه مرکزی واقع شده است می توانید یک اتاق نشیمن، فضای سالن یا حتی منطقه تلویزیون را تعیین کنید.
برای دنج تر و دلپذیرتر شدن این اتاق، بر روی مبل ها، کوسن های متنوع، لوازم جانبی و نورپردازی مناسب قرار دهید. لامپ های نامتقارن که در بالای کاناپه ها قرار گرفته اند گزینه ای فوق العاده برای این طراحی است.
در طراحی ویلا دو طبقه به این نکات توجه کنید
در طراحی ویلا دو طبقه یا دوبلکس، توجه به نکات زیر ضروری است:
- برای طراحی ویلا دوبلکس باید به جهت ها توجه کنید. به منظور صرفه جویی در انرژی و همچنین جذب نور، بهترین مکان برای قرار گرفتن ساختمان ویلا، شمالیترین نقطه زمینی است که میخواهید در آن ویلا بسازید. باتوجه به جهت طلوع و غروب خورشید که از مشرق طلوع کرده و از غرب غروب میکند، جذب انرژی به بهترین صورت ممکن اتفاق میافتد. بهترین نور به ترتیب جنوب، شرق ، شمال و غرب است
- بر روی پنجرههای شمالی و جنوبی حتما سایه بان تعبیه کنید. سایه بان بخش جنوبی در مناطق گرمسیر باید بلندتر از بخش شمالی باشد.
- برای استفاده هر چه بیشتر از نور خورشید، در قسمتهایی که در معرض تابش مستقیم نور خورشید هستند، حتما پنجره های بزرگ قرار دهید.
- دقت کنید که ویلای شما برای راحتی ، استراحت و آرامش شماست. پس برای طراحی نقشه دوبلکس آن چیزی که از همه مهمتر است، راحتی و سلیقه شماست.
فضای داخلی ویلا، مثل سالن و اتاقها را براساس نیازتان طراحی کنید. مشخص کنید که میخواهید اتاق خوابها در طبقه بالا باشد یا پایین. میخواهید یک سالن داشته باشید یا چند سالن، آشپزخانه را در محلی قرار دهید که بتوانید از هر نقطه از سالن به آسانی به آشپزخانه دسترسی داشته باشید
- دکوراسیون داخلی را طوری طراحی نکنید که ترکیبی از معماریهای مختلف باشد. سعی کنید برای آرامش و راحتی ذهنتان فضای داخلی را مینیمال طراحی کنید.
تفکیک فضاها در طراحی ویلا دوبلکس
در صورتی که ویلا شما بزرگ تر هفتاد متر در هر طبقه است می توانید در طبقه اول قسمت های عمومی و نیمه خصوصی را جایگذاری کنید. برای مثال: ورودی ،نشیمن ، سرویس بهداشتی ،آشپزخانه و قسمتی برای غذا خوری را در طبقه اول خود قرار دهید. این ها فضاهایی که مورد استفاده مهمان ها و افراد خانواده است.
در صورتی که فضایی به اندازه کافی دارید می توان یک اتاق خواب مهمان نیز در طبقه همکف قرار دهید. این اتاق هم می تواند برای مهمان باشد و هم می توانید برای افرادی که توان رفتن به طبقه بالا ندارند استفاده شود.
کاربرد اتاق مهمان
یکی دیگر از کاربرد های این اتاق، اتاق کار و مطالعه است. مساحت اتاق مهمان معمولا در حدود 10 الی 12 متر مربع است البته بستگی به نوع طراحی ویلا دو طبقه خواهد داشت و فاکتورهای زیادی می بایست مورد بررسی قرار بگیرند.
در طبقه دوم دوبلکس بهتر است فضاهای خصوصی را قرار دهید.
اتاقهای خواب، سرویس بهداشتی، حمام و نشیمن خصوصی برای اعضای خانواده، همراه با تلویزیون. در صورت فضای کافی، طبقه دوم را با یک آشپزخانه کوچک یا مینی بار تجهیز کنید.
این آشپزخانه و یا در اصطلاح مینی بار باعث می شود که برای کارهای کوچک به طبقه پایین مراجه نکنید!
برای راهنمایی بیشتر چندین نمونه نقشه ویلا 100 متری در این صفحه قرار دادیم که می توانید وارد شوید و بصورت رایگان دانلود کنید.
تراس ها
شرکت آرین پاراکس توصیه میکند تراسها را در نزدیکی آشپزخانه در طبقه اول قرار داده و یک تراس اختصاصی برای اعضای خانواده در طبقه دوم طراحی کنید، تا دید و چشمانداز خوبی به محیط اطراف داشته باشند.
طراحی ویلا دوبلکس در ارتباط با متراژ تراس، از مساحت طبقه وابسته است. عرض تراس نباید کمتر از 2.5 متر باشد تا فضای مناسبی برای قرار دادن میز و صندلی فراهم شود.
ویلای دوبلکس با کمتر از 100 متر، میتواند در طبقه دوم اتاقها و سرویس بهداشتی و حمام خانواده را قرار دهد. در طبقه اول نیز ورودی، نشیمن و آشپزخانه به همراه یک سرویس بهداشتی مهمان قرار میگیرد.
تفاوت ویلاهای دو طبقه و بیشتر
ویلاهای دوبلکس و تریبلکس چه تفاوتی با هم دارند ؟
برای ساخت استخر سربسته در ویلا، طراحی ویلا تریبلکس با پیلوت در همکف و واحد مسکونی دوبلکس در طبقات بالاتر توصیه میشود. اگر ویلا بیش از دو طبقه باشد، استفاده از آسانسور نیز مناسب است. طراحان آرین پاراکس در خدمت شما هستند.
ویلاهای سه طبقه محدود به استخر و پارکینگ نیستند؛ در صورت ساخت یک شاهنشین بزرگ در بام، آن را دوبلکس نمیتوان نامگذاری کرد.
ویلاهای بالاتر از دو طبقه امکان ایجاد فضاهای بیشتری از جمله ، سونا ، استخر ، پارکینگ ، شاه نشین ، فضای بازی بیلیارد و … را برای مالکین فراهم می آورند اما باید هزینه های ساخت ویلا و امکان اخذ مجوز بیش از دو طبقه را بررسی کرد.
سلام برای ساخت یک ویلای مدرن به چه نقشه هایی نیاز هست؟
سلام وقت بخیر برای طراحی ویلا نقشه معماری سازه و نما لازم است این موارد حداقل نقشه های اجرایی برای طراحی ویلا دوبلکس است
خیلی خوب بود ممنون موفق باشید
تشکر
سلام
هزینه طراحی نماو دکوراسیون داخلی ویلای مدرن دوبلکس بدون مهر تایید با ارایه نما حدودا چقدر است
با سلام
لطفا مشخصات زمین و متراژ مورد نظر را در واتس آپ ارسال کنید
سلام وقت بخیر
هزینه طراحی نما برای یه واحد 160 متری چقدر میشه؟
سلام
وقت بخیر هزینه طراحی ویلای دوبلکس در دو جهت بصورت سه بعدی 7 میلیون است
آیا در یک زمین 110 متری امکان طراحی ویلا دو طبقه وجود دارد؟
برای این زمین می توانید 50 درصد زمین سطح اشغال داشته باشید و یک ویلا دوبلکس کوچک داشته باشید.