طراحی نما
از آنجایی که اولین ارتباط افراد با یک پروژه ساختمانی از طریق نمای خارجی آن شکل می گیرد طراحی نما تاثیر بسزایی در تلقی و برداشت اشخاص از کیفیت و نحوه ساخت بنای شما دارد. طراحی نمای ویلا و اجرای جذاب و با کیفیت می تواند اثری شاخص و به یاد ماندنی را در ذهن بیننده تداعی کند و ملاک خوبی جهت قضاوت در استفاده بهینه و بجای عناصر معماری توسط سازنده باشد.
آنچه در این مطلب می خوانید...
متریال های رایج در طراحی نمای ساختمان
یک نما، چه ترکیبی باشد و چه برجسته، شفافیت یا استحکام را مجسم می کند، درشتی یا نرمی را بیان می کند، نما رسانه ای است که از طریق آن می توانیم با معماری درگیر شویم و بقیه قسمت های داخلی خانه را با آن همراه کنیم.
اما جدا از تجربه صرفاً بصری، طراحی نمای ساختمان باید کاربردی، بادوام و توانایی تامین نیازهای نور طبیعی و تهویه را داشته باشد. بنابراین با قرار گرفتن در نقطه مناسب وظیفه کاهش صداها و محافظت از شرایط آب و هوایی مانند باد، باران، گرما و رطوبت را بر عهده بگیرد.
طراحی نما دسته بندی مختلفی دارد که به ترتیب آنها را در این نوشته بررسی و آنها را به شما معرفی می کنیم. از جمله این نماها می توان به نمای کلاسیک و نمای مدرن و از نظر عملکردی به نمای ویلا، نمای مسکونی و غیره اشاره کرد.
نماهای ساختمانی در شرکت آرین پاراکس به سبکهای مختلف و با استفاده از متریال های مختلف طراحی می شوند.
از انواع متریال های مورد استفاده جهت طراحی نما میتوان موارد ذیل را نام برد:
آجر، چوب های اشباع مانند ترموود ، سنگ تراورتن ، سنگ گرانیت ، سنگ آنتیک ، سنگ مرمریت ، شیشه ، ورق های کامپوزیت آلومینیوم ، سرامیک . غیره.
جهت صرفه جویی در هزینه ها و رسیدن به انتخابی معقول و منطقی بهتر است قبل از هر اقدامی در جهت تغییر نما در پروژه های تعمیرات ساختمان و بازسازی یا اجرای نما در پروژه های نوساز طراحی نما ی ساختمان خود را به دست مهندسین معماری یا شرکت های ساختمانی و دکوراسیون داخلی بسپارید و از نقاط مثبت و منفی و همچنین چالش های پیش رو قبل از اجرای طرح با خبر شوید.
نمای ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است لذا باید در انتخاب نمای مناسب دقت لازم را به عمل آورد.
طراحی نما ساختمان
در واقع طراحی نما ساختمان، نشان دادن جزئیات در، پنجره، سقف، نورپردازی و غیره در محیط بیرونی آن میباشد. در معماری، سبکها و متریالهای گوناگونی برای نمای ساختمانها وجود دارد. به طور کلی معمار و طراحی که بتواند نمای یک ساختمان را با توجه به تمامی ضوابط، استانداردهای موجود و همچنین نظر و سلیقه کارفرما بسیار جذاب و به صرفه طراحی کند بسیار موفق بوده است.

طراحی نمای ساختمان
طراحی نمای سه بعدی
از جمله خدمات مهم شرکت آرین پاراکس، از شروع پروژه تا انتهای آن کارهایی همچون طراحی نقشه نما، طراحی نما سه بعدی، دریافت مجوزهای مورد نیاز و در نهایت اجرای نمای ساختمان میباشد. در واقع این موارد تنها مربوط به بخش نمای ساختمانها میشود. پلان، اولین قدم برای طراحی نقشه نما است. در پلان تمام فضاها مانند تراس، بازشوها، ستون، بالکن و غیره به صورت خطوط شکسته مشخص میشوند. در قدم بعدی، مهندس طراح باید تعداد طبقات ساختمان را نیز بر روی نقشه تعیین کند.
مرحله بعد در طراحی نقشه نما، تعیین کردن جهت نما و توجه به نورگیر بودن آن است. در نهایت نوبت به اسکیس زدن بر اساس شرایط محیطی و منطقهای میرسد. پس از طراحی نقشه نما، باید این طراحی تبدیل به نمای سه بعدی شود. در این مرحله بهترین و با تجربه ترین مهندسین و طراحان شرکت آرین پاراکس با استفاده از نرم افزارهای گوناگون مانند اتوکد، رویت، تری دی مکس، اسکچاپ و آرشیکد نقشههای تهیه شده از این طراحی را به نماهای دو بعدی و سه بعدی تبدیل میکنند.

طراحی نما
نحوه انتخاب سبک و طراحی نما
انتخاب نمای مناسب ساختمان با توجه به نوع کاربری و محدوده و سلیقه قابل تعیین است. یکی از چالش هایی است که مهندسان معمار و سازندگان همواره با آن روبرو هستند انتخاب نمای مناسب است. انتخاب نما به عواملی از قبیل زیبایی ، اقتصاد ، دوام ، عایق بودن ، سرعت اجرا ، وزن ، مقاومت در برابر آتش سوزی و زلزله و … بستگی دارد.

طراحی نما به سبک جدید
طراحی نما به سبک کلاسیک
طراحی نما به سبک کلاسیک علاقه مندان زیادی در کشور ما دارد. این نوع نما بسیار زیبا، جذاب و نیز مخاطب پسند است و از گذشته برای ما به یادگار مانده است.
جذابیت خیابانی نماها همیشه برای اکثر مالکان مهم بوده است به همین دلیل به سراغ نماهایی می روند که مورد توجه عموم باشد. البته هزینه و کیفیت کار نیز در این کار بسیار تاثیر گذار است.
همچنین این نوع سبک طراحی نما به حفظ حس میراث فرهنگی در یک منطقه خاص کمک می کند. استفاده از مصالح ساختمانی سنتی و صنایع دستی قطعا دوام خود را در برابر هجوم آب و هوا در طول زمان ثابت کرده است.
خصوصیا بارز نماهای کلاسیک:
۱. سازگار با محیط زیست:
نمای کلاسیک که به عنوان نمای بومی نیز شناخته می شود عمدتاً حول استفاده از مصالح ساختمانی سازگار با محیط زیست می چرخد (البته این موضوع در حال تغییر است). امروزه، تغییرات آب و هوایی تهدیدی است که مستقیماً از چشمان ما خیره شده است.
۲. مصالح ساختمانی طبیعی:
نمای کلاسیک از نظر مصالح و روش های ساخت و ماندگاری اساساً با نمای مدرن متفاوت است. این مصالح معمولا در هر جایی یافت می شوند، برخلاف مصالح مدرن.
از ویژگی های مهم طراحی نمای کلاسیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قوس های گرد با شکل عریض
- مجسمه ها و نیز المان های خاص
- ستون های مختلف به سبک قرنتی و یونیک، رومی و یا دوریک
- جزئیات بیشتر در مقایسه با نمای مدرن
- در مقایسه با نمای مدرن کمی گران و زمانبر
در ادامه تاکید می شود که کاربری بنای شما تاثیر بسیاری بر نمای بیرونی ساختمان خواهد داشت. به عنوان مثال طراحی نمای ویلا تفاوتی های با طراحی نمای آپارتمان خواهد داشت. همچنین عوامل دیگری از قبیل ضوابط شهر سازی و شهرداری ، بافت و اقلیم منطقه ، بودجه و سلیقه کارفرما در امر طراحی نما موثر خواهند بود.

طراحی نمای ساختمان زیبا
طراحی نمای ساختمان به سبک مدرن
طراحی نمای ساختمان فقط زیبایی شناسی نیست، بلکه مهمتر از آن، هدف عملکردی آن است؛ مانند همه حوزه های دیگر، طراحی انواع نما ساختمان ها در طول سالیان متمادی تغییر کرده و مطابق با نیازهای زمانه بوده است. در حال حاضر نمای مدرن جایگزین دیگر سبک های طراحی نما شده است.
نمای مدرن به عنوان یک جنبش در قرن بیستم آغاز شد و روز به روز در سراسر دنیا مورد توجه قرار گرفت. این نوع طراحی ویژگی های مخصوص به خود را دارد مانند:
سادگی نما
کارایی و داشتن عملکرد مناسب
دوری از تجملات و حذف تزئینات اضافی
استفاده از مصالح متنوع جدید مانند کامپوزیت، شیشه و غیره
ترکیب مصالح سنتی و جدید در نماسازی
استفاده از آخرین تکنولوژی روز جهت اجرا و طراحی
کاملا اقتصادی و متناسب بودن با بودجه ی کارفرما
بر خلاف نمای کلاسیک ، طراحی نمای مدرن با ساده سازی فرم ها با حذف تزئینات بی مورد مشخص می شود. معماران و طراحانی که نمای کلاسیک را ترجیح میدهند، همیشه با نمای مدرن اختلاف دارند. مسئله مورد توجه این است که هر دو سبک طراحی علاقه مندان مخصوص به خود را در کشور و سراسر دنیا دارند.
خصوصیات طراحی نمای مدرن
نمای مدرن ساده بوده و تزئینات زیادی ندارد، بنابراین در مقایسه با نماهای کلاسیک مقرون به صرفه تر است. از آنجایی که مصالح به کار رفته در نماهای کلاسیک بیشتر محلی و طبیعی هستند، بنابراین به صورت دائم باید نگهداری و رسیدگی شوند و هزینه زیادی دارند.
البته در شروع نماسازی مدرن ممکن است هزینه مصالح مدرن برای تکمیل پروژه گران باشد. علاوه بر این در دراز مدت با صرفه است.
لایه بیرونی ساختمان با پوسته شفاف و نمایانی پوشیده شده که هم در زیبایی ظاهر و نمای بیرونی تاثیر دارد، هم به تامین حریم خصوصی و کنترل نور و ایجاد سایه کمک می کند. نقشه اصلی ساختمان، به کمک علم هندسه به دو فضای پوچ و خالی تقسیم شده. ما سعی کردیم ساختار اصلی نقشه را حفظ کنیم و تنها مقیاس ها را تغییر بدهیم تا به طرح جدیدی برسیم. طرحی که مقیاس بزرگ شده نقشه اصلی، یا مقیاس کوچک شده ورقه های نیمه شفاف می باشد.
طراحی نما با آجر
نمای آجر، یکی از متریالهای پرکاربرد در طراحی نما برای ساختمانهای شهری میباشد. آجر دارای انواع گوناگونی است و برای نمای ساختمانها به فراوانی استفاده میشود. به طور کلی پیشنهاد معماران و مهندسان حرفهای، استفاده از نمای ترکیبی با آجر برای جذابیت بیشتر ساختمان میباشد.
ترکیب نمای آجر و سنگ، یکی از نمونه طراحیهای نمای ساختمان در شرکت مهندسی معماری آرین پاراکس است. این نوع نما دارای مزیتهای زیادی از جمله زیبایی و طراحی خلاقانه، هزینههای کم، سرعت نصب بسیار بالا، سازگاری با اقلیمهای متفاوت و غیره میباشد.
طراحی نمای سبز
نماهای سبز نوعی سیستم دیوار سبز هستند که گیاهان بالا رونده یا زمینی به صورت آبشاری پرورش می یابد تا سازه های مخصوص را پوشش دهند. از آنجا که ریشه ها در پایه این سازه و داخل زمین یا گلدان ها و حتی روی بام ها قرار می گیرند، به طور متوسط 3 تا 5 سال طول می کشد تا گیاهان یک پوشش کامل را فراهم کنند. نماهای سبز را می توان به دیوار های موجود، پیچ کرد یا به عنوان سازه آزاد مانند ستون و نرده ساخت. گیاهان خود چسب مانند پیچک انگلیسی برای ساخت دیوار سبز بسیار متداول هستند. ساختار چسبیده ریشه آنها این امکان را می دهد که مستقیما به دیوار متصل شوند و تمام سطح را بپوشانند.
طراحی نمای ویلا
طراحی نمای ویلا نیز بخشی از نماسازی محسوب می شود که می توان برای طراحی آن از هر دو سبک مدرن و کلاسیک استفاده کرد.
نمای ویلا های مدرن معمولا متشکل از قابهای زاویهدار، پروفیلهای کم، اجزای هندسی و حجم های جسورانه است که ضوابط طراحی نما شهری را دنبال نمی کند بسیاری از افراد نمای مدرن را گزینه مناسب تری برای طراحی می دانند. همانطور که طراحی های نمای مدرن تلاشی آگاهانه برای ارائه راه حل های مرتبط و کاربردی است. بر استفاده از نوآوری برای سبک زندگی مدرن و پایدار تأکید دارد.
بیایید نگاهی به نکات برجسته نماهای ویلایی بیندازیم:
طراحی ویلای مدرن از خطوط مستقیم و منحنی استفاده می کند. از آنجایی که نماهای مدرن ترکیبی از خطوط منحنی و مستقیم هستند، اجازه میدهد زیبایی در چشم بیننده پدیدار شود. از ویژگی های نمای ویلا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بازتاب دادن فعالیت های فضای داخلی ویلا
فضای مطلوب همراه با پیوستگی بصری
استفاده از مصالح مناسب برای هویت بخشی ایجاد شخصیت منحصر به فرد
ایجاد صحیح ابعاد بازشو
ایجاد سطوح شیشه خور مناسب
ایجاد شکستگی ها بر مبنای نور
ایجاد شکستگی ها بر مبنای جهت گیری اقلیمی
پیامتان را بنویسید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.